יקבי רקנאטי הוקמו בשנת 2000 ע"י קבוצה של אוהבי יין בראשותו של לני רקנאטי.
היקב קבע את מושבו בעמק חפר, במבנה ובו מכשור וציוד מתקדמים לייצור יין איכות ממדרגה ראשונה וללא פשרות.
לצורך עשיית יין איכותי נדרשים בראש ובראשונה ענבים ברמה גבוהה. בעזרתו של דר' פיני סריג – מומחה בעל שם עולמי לגידול גפנים – אותרו כרמים מובחרים וכן חלקות אדמה בעלות פוטנציאל, בהן ניטעו כרמים חדשים.
עיקר הכרמים מהם מגיעים הענבים ליקב נמצאים באזור מנרה וכרם בן-זמרה שבגליל העליון, אזורים גבוהים בעלי אקלים ים תיכוני ממוזג וקרקעות המתאימות בצורה מושלמת לגידולם של ענבי יין איכותיים.
אזורי גידול נוספים מהם אנו מפיקים את יינותינו הנם עמק האלה והגליל התחתון, אזורים בעלי אקלים חם יותר המבטיח ענבים בעלי טעמים וארומות פרי בשל, המעניקים שלל טעמים נוספים ליינותינו, ואפשרות יצירת יינות "בלנד" ייחודיים